Recensioner

Recensioner

Läs sångelevernas och artisternas recensioner om sångpedagogen Bianca Muratagic och Sångakademi Bianca!


Simon Forslund, singer & songwriter, PT och TikTokstjärnan:


"Jag började ta sånglektioner hos Bianca för 3 år sedan och har fått väldigt mycket ut av det. Biancas kunskap och otroliga musikalitet har hjälpt mig att komma på nya låtar (som nu finns på Spotify - sök på ”S:mon”), hjälpt mig våga visa upp mig och min röst samt utvecklat tonen och träffsäkerheten i rösten. Det va tur att jag vågade börja!"Filip Killander, Singer & Songwriter, Producent och ägare av Killander Records i Uppsala:


"Starten på något fantastiskt.

När jag först kom till Bianca så hade jag aldrig sjungit inför någon annan. Inte ens familj eller min sambo. Jag hade en fruktansvärd rädsla att stå framför folk - även fast jag gärna ville. Om man skulle vilja ha ett exempel på vad Bianca kan åstadkomma så skulle jag kunna berätta om att jag efter bara 3-4 månader (efter att ha gått min första lektion) stod på scen inför över 100 personer - och sjöng helt ensam på scenen. Ett annat exempel skulle kunna vara att jag idag jobbar med musik på heltid. Bianca gav mig all den uppmuntran och kunskap jag behövde för att kunna påbörja bygga upp mitt självförtroende som både sångare, låtskrivare och musiker överlag. Vilket jag alltid kommer vara djupt tacksam över."Simon Flood, Logistikansvarig:


"Jag började för ca 4 år sedan att ta sånglektioner för Bianca. Vilket jag nu är väldigt tacksam över att jag gjort! Hon har inte bara hjälpt mig med att utveckla min sångröst och sångteknik, utan också mitt självförtroende, min självkänsla och mitt ökade intresse för sång!

Det som gör Bianca unik till skillnad från andra sångpedagoger jag träffat genom åren, är den att du verkligen får känsla att hon ser dig, bryr sig om dig och tar sin tid och lyssnar på dig. Hon är också väldigt begåvad som sångerska samt kan lära ut på ett pedagogiskt sätt, vilket är väldigt viktigt."Johanna Bergefur, Musikutbildad:


"Jag har gått hos Bianca i 2 år nu och är så himla glad att hon blev min första sångpedagog. Bianca är en fantastisk sångerska och en väldigt bra sångpedagog som inte bara ser ännu en elev, utan verkligen bryr sig om sina elever och strävar alltid efter att de ska lyckas. Hon har inte bara hjälpt mig med min sångteknik utan har också hjälpt mig att stärka mitt självförtroende och fått mig att inse att det faktiskt är det här jag vill hålla på med i framtiden. Tack vare henne flyttar jag till London i höst för att gå en utbildning i Popular Music Performence på skolan British And Irish Modern Music Institute.


Funderar ni på att ta sånglektioner så ska ni inte tveka en sekund på att kontakta Bianca!"Jill Tillaeus, sångerska och korist:


"Jag har alltid älskat att sjunga, men har i alla år varit paniskt rädd för att sjunga när andra lyssnar. Jag har gått från att inte kunna sjunga en ton utan att börja grina, till att gå på audition och KOMMA IN på den kör jag drömt om att vara en del av - säg hej till en ny körmedlem i Gloryfires! Jag är så jäkla stolt över mig själv!

Det här hade inte varit möjligt utan Bianca Muratagic på Sångakademi Bianca - hon har lärt mig att sjunga på ett sätt jag aldrig trodde att jag kunde. Det lossnade för mig under mina sista sånglektioner, för bara några veckor sedan. Det var som om jag äntligen fattade hur man ska göra när man sjunger en låt. Bra tajming inför audition till min drömkör (velat vara med i två år, men inte vågat söka). Min älskade, omtänksamma make Björn Tillaeus överraskade mig genom att köpa fler sånglektioner hos henne till mig. Det ska bli så jäkla kul att lära mig mer och förhoppningsvis utvecklas ytterligare."

 

Maria Broberg, Sångerska, Låtskrivare & Entreprenör, Head of A & R Europe på DWB Music LTD:


"Jag har sjungit hela mitt liv och alltid älskat att stå på scenen. Eftersom jag alltid velat ha musiken som ett yrke så blev jag rekommenderad att gå till Bianca för att lära mig grundläggande teknik och få hjälp på de plan jag behöver utvecklas.

Bianca gav mig allt jag behövde och var en stor del till att jag kom in på Rytmus musikgymnasium i Stockholm plus att jag lyckades ta hem fina placeringar  (bla. 2 silver i World champinship of performing arts i Hollywood, där jag representerade Sverige) i tävlingar både i Sverige och utomlands. Jag hade också turen att få praktisera hos Bianca vilket som gör att jag med all säkerhet vet att hon är lika fantastisk med 13-åriga tjejer som jag var som med 6 åringar som med vuxna! Jag ger mina varmaste rekommendationer!Maria Moutran, mamma till Cedra Assaf "Cedralina":


” När vi först kom till Bianca så hade vi fått nej från andra pedagoger om att Cedra var för ung. Hon behövde utveckla rösten. Bianca tog sig tid och t.o.m. tackade oss att få chansen att jobba med min begåvade Cedra. Som förälder känner jag mig trygg och tacksam för den enorma vägledningen som Bianca gav mig. Det är en komplex värld som jag inte hade koll på. Cedra började sjunga hos Bianca redan som 10-åring. Det första barnet Bianca tog sig an. Redan från första gången kände vi oss trygga och vi kände direkt att detta kommer att bli bra och att vi hamnade rätt. Här får Cedra chansen att utveckla sina drömmar och med Bianca får Cedra utmana sig själv och övervinna sina rädslor. Bianca ordnar ofta med konserter, för att artisterna ska lära känna varandra, få chansen att öva och ha kul med varandra. Cedra har kommit långt i sina drömmar. Hon har delatagit på olika music camps, konserter, musiktävlingar, bl.a. Imagine, skrivit egen musik med väletablerade sångare och låtskrivare, uppmärksammats av tidningar och intervjuats i P3. Genom artistutbildning har hon fått hjälp att hitta sin stil och framförallt ett bättre självförtroende på scen. Cedra har släppt sin musik, låten "Break Our Hearts" på Spotify och Bianca var den som rockade loss på Cedras releasefest. Bianca ger allt och finns alltid där. Bianca är en av Cedras förebilder och den relationen de har är mycket speciell. Cedra är mini-Bianca! Bianca har influerat och smittat Cedra med sin karisma och musikaliska begåvning. Bianca går all in vilket jag som förälder uppskattar enormt. Ett sådant engagemang kräver mycket. Bianca gav allt för att ge Cedra det hon behövde för att kunna påbörja bygga upp sitt självförtroende på scen som sångerska, låtskrivare och musiker överlag. Vilket jag alltid kommer vara djupt tacksam över.”

Karin, mamma till Aron Eriksson Aras, vinnare av Talang 2022:


"Aron började sjunga hos Bianca redan som 8-åring. Redan från första dagen kände han sig trygg och vi kände direkt att han hamnat rätt. Här får han chansen att utveckla sina drömmar om att bli artist och hos Bianca får Aron chansen att känna sig som en riktig stjärna. Här finns en scen att stå på i sångstudion. Hon sätter ofta igång ljussättning och han får sjunga med mikrofon och det är riktigt bra ljud! Bianca ordnar ofta med konserter så att sångarna får chansen att öva och ha kul med andra musiker. Aron har kommit långt redan, i sina drömmar. Bianca hjälper Aron att bygga upp en stark röst, en egen stil, ett bra självförtroende. Med den karisma och musikaliska begåvning Bianca har är Aron och Bianca ett superbra team som samarbetar med sikte mot stjärnorna.

Aron är nu 11 år och hunnit uppträda i många olika sammanhang. Han har med stor framgång deltagit i flera nationella såväl som internationella sångtävlingar. Ett fantastiskt tillfälle var när han fick uppträda som soloartist med jazzlegendaren Ulf Johansson Werres trio vid öppnandet av jazzbaren Ktvå i Uppsala. Han har också deltagit i många shower som Bianca ordnat, såväl julshower som andra sångshower samt vid andra sociala sammanhang såsom folkfester m.m. Aron har kammat hem en Golden Buzzer och gått direkt till finalen av Talang 2022! Han har flera spännande saker på gång så håll öron och ögon öppna!


 Jag kan varmt rekommendera Bianca som sångcoach." 

Nathalie Jansson, Musikalartist:


Bianca har hjälpt mig att förverkliga min dröm om att bli artist. Ändå sedan jag var liten har jag drömt om att bli artist men vågade aldrig satsa på det fullt ut. Men när jag började hos Bianca mötte jag en sångpedagog som var full av energi och jag kände direkt att den här sångpedagogen älskar verkligen sitt jobb och att lyfta sina elever. Bianca är otroligt professionell och jag är otroligt tacksam att jag hittade till Sångakademi Bianca. Det var Bianca som fick mig att våga tro på mig själv och att ta plats på scenen. Tack vare Biancas coachning och uppmuntran blev jag antagen till kulturamas musikalartistutbildning och har nu även varit ute och arbetat med mitt första artistjobb.

Sångakademin och Bianca kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta ♥️

Morgan Sandberg, lead singer of the Gravity Waves:


"För några år sedan, i ett rätt utmattat läge, kom det över mig att jag ville sjunga i ett band. Det hade jag alltid drömt om men aldrig vågat. Jag bjöd ut ett gäng kompisar på en förstärkt AW och berättade om min plan och att det var vi. -Jag ska sjunga och ni får spela vad ni vill. När de förvånat frågade om jag kunde sjunga, svarade jag glatt att det nog skulle lösa sig och att jag minsann hade sjungit både i duschen och i bilen. På något sätt lyckades jag övertala dem att ta mig på allvar så vi bestämde fem låtar och sen gick vi på semester. I augusti träffades vi hemma i Jockes källare i Årsta. Det är nu eller aldrig tänkte jag. Det lät sådär faktiskt. Och ännu värre lät det när jag lyssnade på röstmemot på vägen hem. Hemma slog jag upp laptopen och googlade ”sånglektioner Uppsala”. Bianca dök upp och några dagar senare var jag igång. Att försöka förverkliga rockdrömmen vid 45 är jobbigt men galet roligt. Bianca är din guide. Det är hon som ger dig energi när du är trött, det är hon som lockar dig utanför din komfortzon. Hon ger dig karta och kompass men du får lära dig orientera. Bandet ja, vi heter Gravity Waves och fyller alla ställen vi lirar på. För att jag är världens bästa sångare? Näe, men vi är genuina och ger allt i showen. Vi lirar poprock som tjejerna vill dansa till och jag har blivit rätt bra. Bianca du är grym. Den glädje du har hjälpt mig att framkalla är ovärderlig. Lev drömmen!"

Karin Hjortsjö, sångerska i Deerlake:


"Det började med min son som ville ta sånglektioner. Det var så fint att följa med honom till Bianca varje vecka, uppleva hans glädje och utveckling. Hur han växte som person genom att hitta sitt eget musikuttryck och genom att så småningom våga stå på scen. Ett par år senare började min dotter också ta lektioner. Hennes resa var lika vacker och idag håller båda två på med musik på olika vis, tack vare den inspiration och coachning de fick som grund. När ungdomarna så småningom hittade sina plattformar, fattade jag själv modet att våga ta egna sånglektioner. Att våga lyssna på min egen röst, ta plats och att skriva mina egna texter. Det har jag Bianca att tacka för. Idag är jag med i ett musikprojekt, vi kallar oss d e e r l a k e och finns på Spotify. Det trodde jag aldrig för några år sen! Bianca fick både mig och mina barn att tro på oss själva sångmässigt. Och det har verkligen berikat våra liv."

Jennifer Sällström, Singer& Songwriter:


"Jag började hos Bianca hösten 2018 med en förhoppning att utveckla min sång, få hjälp med sångteknik och växa musikaliskt. Hos Bianca fick jag hjälp med allt det och mycket mer. Förutom att bli mer bekväm i min röst och mitt framförande, fick jag även flera möjligheter att uppträda på scen. Den möjligheten att få stå framför en publik och sjunga har bidragit till ett större självförtroende och gjort mig mer bekväm i mig själv och min sång. Min tid hos Bianca har även inspirerat till att börja skriva och producera min egna musik. Jag har kommit i kontakt med likasinnade människor som också brinner från musiken, och därigenom fått hjälp med produktion och samarbetat med andra. Jag har idag släppt två egenskrivna låtar och medverkat på ytterligare två låtar på Spotify. Min förhoppning är att fortsätta med min egna musik och uppträda i framtiden. Biancas sångakademi är inspirerande, utvecklande och anpassat efter ens individuella nuläge och ambitioner. Och inte minst är det ett community för alla som brinner för musik."

Ditte Liss, Singer & Songwriter:


"Bianca har verkligen varit till stor hjälp för mig och mitt musicerande. Förutom att hitta en bättre sångteknik, har hon fått mitt självförtroende att växa, både vad gäller min sångröst och att stå på scen och sjunga samt spela för andra. Det har varit så roligt att få vara med på julkonserter m.m. som Bianca ordnat! Med hjälp av Biancas stöd och uppmuntran, kom jag igång med eget låtskrivande. Hon har trott på mig och det har betytt mycket. Från den dag jag började hos Bianca tills idag har så mycket hänt på min egen musikaliska resa. Jag har nu 12 egna låtar på Spotify. Bianca, med sin energi och entusiasm, har verkligen bidragit till att jag har lyckats med det. Känner mig tacksam!"

John Domarhed, Sångare & Musikstuderande:


"För mig har det varit hur kul som helst, jag har längtat varje vecka till den där halv timme där jag kan glömma allt och bara sjunga. Det har hjälpt mig så mycket och jag har växt som människa och artist. Lektioner har höjt mitt självförtroende med 200 procent. Att få möjlighet att kunna utvecklas med en så pass duktig sångerska/artist och sångcoach, det kunde inte blivit bättre.Ingemar Igge Persson

certified: SuccessFactorModeling, mental coach NLP, Agerus and DISC:


"Bianca hjälper en att lekfullt, följsamt och lyhört ha kul med att sjunga och utvecklas. Oavsett vad du vill med ditt sjungande så får du ett proffsigt och varmt bemötande.

Massor har hänt i och med mig i min sånglektioner. Både privat och i jobbet. Sedan jag började sjunga hos Bianca har jag uppträtt på olika konserter, och varit med i Bålsta kammarkör där jag som korist  sjungit Mozart Missa brevis i C-dur KV 259 och körsatser ur Händels Messais och inledningskören i Bachs Juloratorium. Fundera inte, prova och du blir garanterat nöjd.”Joakim Honkanen, Vocals in Pansar:


"Är du sångare som står o stampar o trampar o inte kommer nånvart i utveckling? Eller rent av skulle vilja lära dig att sjunga? 

Då kan jag rekommedera Sångakademi Bianca som är otroligt duktig och pedagogisk. Och framförlalt störthärlig o ha o göra med. Har hjälpt mig enormt genom att jobba med Bianca.

Boka in dina lektioner nu!" 


Stefano Vecchia, professionell fotbollsspelare och artist:


Kom till Bianca förra året utan någon som helst sångteknik. Hon lärfe mig från scratch hur jag skulle jobba med både röst och mage för att få ut det bästa av rösten. Vilket gav stor effekt! Kände direkt hur både höga och låga toner satt med mer säkerhet. Nu har jag 5 låtar ute på Spoitify och är väldigt glad och tacksam för all hjälp och stöttning jag fått utav Bianca.


Malin Alenstål, sångerska i Gravity Waves:


rsta gången jag klev in till Bianca var något av lycklig slump. Jag visste inte vad jag hade att vänta mig och tanken på att stå på scen kändes mest som en avlägsen dröm. Tack vare Biancas skickliga undervisning har jag lärt mig att hantera min röst på ett sätt som jag inte visste var möjligt och hennes tilltro till min förmåga har hjälpt mig att växa. Steg för steg har jag utvecklats som sångerska och artist och jag har Bianca att tacka för många av de stegen. Bianca visade mig också vägen till det band där jag nu är sångerska. Gravity Waves (Uppsalas bästa band) är ett underbart härligt gäng som ger mig lycka och livskvalitet, och publiken glädje och ett riktigt bra drag! Tveka inte att vända dig till Bianca, hon kommer att lyfta dig! Tack för allt Bianca!


Katarina Tallroth

Singer & songwriter


Det hela började 2013 till 2017 när jag gjorde några inspelningar tillsammans med Viktor Odeheim från Alunda. En fantastisk musiker och vän till mig.

Sång inspelningarna gick inte så bra hur mycket jag än försökte sjunga. Jag hade ingen sångteknik och jag förstod inte hur jag skulle göra.

När Viktor en dag sa - Kattis du måste börja ta sånglektioner!!


Jag tänkte! Ja de har du rätt nu är det fan dax att ta tag i de här!! 😁 Jag åkte hem samma dag och googlade på ”sångpedagog ” och då dök Sångakademin Bianca upp direkt. Jag mailade till Bianca på en gång.


Exakt den 13 augusti 2018 20:42:29

Jag fick svar från Bianca ❤️ att jag kunde börja ta sånglektioner. Jag hade hört att de var 2 års väntetid på sånglektioner !!

Men från den dagen förändrades mitt liv in i musikens fantastiska värld. De var de bästa som kunde hända!!! 🎶🎸✨


Det var lite läskigt att ställa sig på scenen på Sångakademin och sjunga första gången. Men samtidigt helt fantastiskt med Bianca pedagogiska coachning och professionella sätt att lära ut. Biancas energi smittar av sig varje gång. Och du går från varje sånglektion med så mycket positivt energi!

Även om du kom dit till sånglektionen med ingen energi alls. Sång och musik för mig är beroende framkallande och de går inte att leva utan. 🎶🤩


Bianca har lärt mig att sjunga på flera sätt jag inte trodde var möjligt. Jag har utvecklats som sångerska otroligt mycket hos Bianca.

Idag är ja 55 år och jag har släppt musik på Spotify tillsammans med Wheels Inc. Production som upptäckte mig på Instagram för 3 år sedan.